Bird Publisher

DP, založništvo, d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš

Prijavi se na novičke:

RSS products

Nicolas Notovitch: Neznani del Jezusovega življenja - Indija in Tibet (knjiga)

Neznani del Jezusovega življenja - Indija in Tibet (knjiga)
Starodavni rokopisi, o katerih je govora v tej knjigi, razkrivajo, da je Jezus 17 let svojega življenja (med svojim 13. in 29. letom), o katerih je sicer mogoče izvedeti bolj malo, kot učenec preživel med budističnimi in hindujskimi modreci.
 
V knjigi so opisani čudoviti opisi pokrajine, po kateri so potovali, in z ostroumnim očesom opažene naravne in etnološke značilnosti tistih pokrajin, prebivalcev ter njihovih obredov ter običajev. Dandanes je seveda veliko tega že izgubljenega, zato lahko po tej plati ta potopisni del avtorjevega zapisa ocenimo za izjemno redkega in zgodovinsko gledano tudi neprecenljivega.
 
V tibetanskem samostanu sreča tamkajšnjega lamo, ki mu v razgovoru razloži, kdo je bil tisti, ki ga oni poznajo kot »sina Edinega in Nevidnega Bogá«, v katerem je Buddha inkarniral svojo božansko naravo, ki ga imajo Tibetanci za čudovito bitje in ki mu pravijo Issa. Zanje je bil Issa prerok, eden prvih po dvaindvajsetih Buddhah.
 
Ko je bival v samostanu Himis, je Notovitch izvedel, da obstajajo starodavni zapisi o življenju Jezusa Kristusa. Med ogledom veličastnega samostana je ugotovil, da imajo tam tudi tibetanski prevod te legende, iz katere si je v potovalni zvezek skrbno zapisal dvesto verzov iz tega nenavadnega besedila, znanega kot »Življenje svetnika Isse«.
 
Eden izmed skeptikov, ki je dvomil o resničnosti avtorjeve zgodbe, je bil tudi Svami Abhedananda, zato se je odpravil na potovanje v arktično pokrajino Himalaje, odločen, da bo našel kopijo himijskega rokopisa ali pa to prevaro razkrinkal. V svoji knjigi o potovanjih, ki se imenuje »Kashmir O Tibetti«, opisuje svoj opis himijske gonpe in k temu dodaja tudi bengalski prevod dvestoštiriindvajsetih verzov, ki so po vsebini v bistvu enaki Notovitchevemu besedilu. Zaradi tega je bil Abhedananda prepričan o avtentičnosti legende o Issi.
 
»Pri svojih štirinajstih je mladi Issa, Blagoslovljeni, prispel na to stran Sindha in se nastanil v deželi Aryas, v Bogu ljubljeni deželi.«
 
»Issa – ki ga je Stvarnik izbral, naj grešnika, ki se je utopil v grehih, ponovno prikliče k čaščenju resničnega Bogá – je bil, ko je prispel v deželo Izrael, star devetindvajset let.«
 
»Vstopite v svoj tempelj, v svoje srcé; očistite ga z dobrimi mislimi, s potrpežljivostjo in z nezlomljivo vero, ki jo dolgujete svojemu Očetu.« 
 

Prelistaj del knjige

(Navodila za brskanje po knjigiklik pri desnem robu - naprej, klik pri levem robu - nazaj, klik levo zgoraj na Naslov - kazalo, klik desno zgoraj na aA - pomanjšanje/povečanje črk, klik levo spodaj na naslov poglavja - drsnik, premik po naslovih - na osebnem računalniku zmanjšaj širino okenčka na celotno naslovnico.)

PODROBEN OPIS

  • ISBN: 978-961-279-633-4
  • Leto izida: april, 2023
  • Število strani: 178
  • Knjiga: digitalni tisk, broširana
29,60€
v košarico v košarico

Zadnje edicije Knjige Osebni razvoj

Poslovna psihologija (knjiga)

Christian D. Larson Poslovna psihologija (knjiga)

Pot miru in blagoslovljenosti (knjiga)

Svami Paramananda Pot miru in blagoslovljenosti (knjiga)

Neznani del Jezusovega življenja - Indija in Tibet (knjiga)

Nicolas Notovitch Neznani del Jezusovega življenja - Indija in Tibet (knjiga)

Pot predanosti (knjiga)

Svami Paramananda Pot predanosti (knjiga)

Skrivnost uspeha (knjiga)

Elizabeth Towne Skrivnost uspeha (knjiga)

Koncentracija (knjiga)

Christian D. Larson Koncentracija (knjiga)

vse modrosti so zapisane v knjigah