Bird Publisher

DP, založništvo, d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš

Prijavi se na novičke:

RSS products

Svami Vivekananda: Moj učitelj in druge besede, polne navdiha (knjiga)

Moj učitelj in druge besede, polne navdiha (knjiga)

Svami Vivekananda, katerega najbolj znana dela tudi pri nas so Jnâna joga, Râja joga, Karma joga in Bhakti joga, nam v tej knjigi podrobneje predstavi svojega učitelja Shrija Râmakrishno. V besedilu "Moj učitelj" Svami Vivekananda jasno pové, da če je v njegovih predavanjih zgolj ena resnična beseda, ena sama beseda polna duhovnega navdiha, da tó dolguje svojemu učitelju Shriju Râmakrishni, medtem ko so njegove le napake. Enako veljá za Vivekanandine "druge besede, polne navdiha", ki so v bistvu deli avtorjevih pogovorov z ljudmi, ki pa prav vse vsebujejo izredno pronicljiva zrna Vivekanandinih modrósti.
 
V tej knjigi avtor predstavlja razmišljanja in sporočila svojega učitelja, ki so bilá znana zelo malo ljudem, še manj pa jih je biló sposobnih jih sprejeti. Ta mož iz odročne vasí indijske države West Bengal in Vivekanandin učitelj je brez izobrazbe in zgolj z izredno močno voljo spoznal resnico in jo podelil z drugimi ljudmi ter nató zapustil le nekaj mladeničem, da bi jo ohraníli še naprej živo. Râmakrishna je svojega učenca spodbujal k samopredaji v dôbro prijateljskih sòbítij. Ustavil ga je, da ne bi več o ljubezni do svojih sobratov le govoril, temveč naj se raje loti dela in svoje besede dokaže s svojimi dejanji.
 
Besede Shrija Ramakrishne ni mogoče sprejeti kot avtentične, razen če so jih potrdili tisti, ki so z njim živeli in jih je pripravil, da bi izpolnili njegovo življenjsko poslanstvo. Eden izmed takšnih posvečencev Ramakrishne je bil tudi in predvsem Svami Vivekananda.
 

Prelistaj del knjige

(Navodila za brskanje po knjigi: klik pri desnem robu - naprej, klik pri levem robu - nazaj, klik levo zgoraj na Naslov - kazalo, klik desno zgoraj na aA - pomanjšanje/povečanje črk, klik levo spodaj na naslov poglavja - drsnik, premik po naslovih - na osebnem računalniku zmanjšaj širino okenčka na celotno naslovnico.)

PODROBEN OPIS

  • ISBN: 978-961-279-612-9
  • Leto izida: marec, 2017
  • Št. strani: 93
  • Knjiga: digitalni tisk, broširana
19,00€
v košarico v košarico

Zadnje edicije Vredno vašega ogleda ...

Samozdravljenje (knjiga)

Christian D. Larson Samozdravljenje (knjiga)

Bhakti joga - Joga ljubezni in predanosti (knjiga)

Svami Vivekananda Bhakti joga - Joga ljubezni in predanosti (knjiga)

Moj učitelj in druge besede, polne navdiha (knjiga)

Svami Vivekananda Moj učitelj in druge besede, polne navdiha (knjiga)

Znanost diha (knjiga)

William Atkinson Znanost diha (knjiga)

Jnana joga - Joga znanja in modrosti (knjiga)

Svami Vivekananda Jnana joga - Joga znanja in modrosti (knjiga)

Samospoznanje (knjiga)

Svami Abhedananda Samospoznanje (knjiga)

vse modrosti so zapisane v knjigah