Bird Publisher

DP, založništvo, d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš

Prijavi se na novičke:

RSS products


Založba Bird Publisher (www.bird-publisher.com) vam zagotavlja, da bo varovala vaše osebne podatke. Podatki, ki jih boste posredovali , so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov - ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo - Uradni list RS, št. 14/03). Podjetje DP, založništvo, d.o.o. zagotavlja, da v nobenem primeru ne bo brez vašega pisnega dovoljenja odstopilo ali odtujilo podatkov, ki ste nam jih s potrdilom nakupa zaupali z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in drugimi obvestili na spletni strani založbe Bird Publisher. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004). Podatke bomo posredovali samo poslovnim partnerjem, s katerimi imamo sklenjen dogovor o procesiranju plačilnih kartic (t.j. banko) oz. na izrecno zahtevo drugih inštitucij, katerim s predpisi izrecno omogoča zakon. Ob naročilu potrebujemo vaše ime, naslov elektronske pošte, domači naslov in podatke o načinu plačila. To nam omogoča izpolnjevanje vaših naročil in sprotno obveščanje o obdelavi naročil. Vaše osebne podatke bomo uporabili predvsem za to, da vas obveščamo o nakupu in v primeru naročila na e-poštna obvestila o novostih na naši spletni strani. Če teh informacij po e-pošti ne želite prejemati, se lahko odjavite tako, da nam to sporočite na naslov: info@bird-publisher.com.
Zbrane informacije o vaših nakupih, vključujoč zneske plačil, bomo uporabili izrecno interno za računovodsko in drugo uporabo v okviru podjetja. Mi lahko dodamo, izbrišemo nekatere ali vse naše storitve in produkte, ki so dostopni na spletni strani www.bird-publisher.com. Čeprav se bomo potrudili po najboljših močeh, ne moremo 100% zagotoviti, da bodo naše storitve ali izdelki na voljo ves čas ali na vseh možnih lokacijah.

Z uporabo naših storitev, izdelkov in drugih informacij, ki jih najdete na naši spletni strani, tudi brskanje po www.bird-publisher.com, nam zagotavljate, da se boste držali naslednjih etični pravil:
- spoštovali avtorske, založniške idr. pravice ter druga zakonsko določena pravila in norme. Zagotavljate nam, da naših edicij, kupljenih preko www.bird-publisher.com ne boste uporabili drugače, kot v skladu s Pogoji prodaje, objavljenimi na spletni strani založbe in kot so vam bili dostavljeni (preko downloada ali po pošti);
- boste lahko naredili kopije delov ali celote edicij celotne ponudbe izdelkov na strani založbe Bird Publisher edinole za svojo osebno uporabo tolikokrat, kolikor se vam bo zdelo potrebno (printanje oz. tiskanje, informacije, raziskave ali študij) in ob tem ne boste na kakršen koli način spreminjali posredovanih vam datotek (.pdf, .mp3 ali .avi) z internetne strani in boste vedno ohranili zapise o avtorskih, založniških ali drugih pravicah (ang.: »copyright«) na vsaki od kopij, ki jo boste naredili za svojo osebno uporabo;
- v skladu z zgoraj navedenim zagotavljate, da ne boste reproducirali, posredovali, dali na voljo, spremenili, prilagodili, naredili povezave, posredovali, ustvarili povzetkov iz edicij, distribuirali, razširjali, prodajali, publicirali, dajali licence ali kakorkoli drugače združevali te vsebine z vsebinami, edicijami tretjih oseb, naredili kakršno koli drugo dejanja v nasprotju z avtorskimi, založniškimi ali drugimi pravicami brez predhodnega pisnega soglasja in dovoljenja založbe Bird Publisher;
- spoštovali obvestilo o avtorskih, založniških idr. Pravicah (ang.:»copyrights«) zapisane na internetni strani in v edicijah založbe Bird Publisher; 
- obljubljate in zagotavljate, da boste plačali naročene oz. kupljene edicije založbe Bird Publisher;
- zagotavljate, da boste vsako edicijo ohranili v obliki oz. zapisu, v katerem smo vam jo dostavili. Le-te lahko vsebujejo tudi druge informacije ( identiteto avtorja, lastnika avtorskih pravic ali pogoje, pod katerimi je bila edicija dobavljena, licencirana, etc.) v vsaki od edicij, ki ste jih prejeli. Zagotavljate, da ne boste preprečili ali preslepili kakršnega koli ukrepa, ki ga bi založba uporabila za zaščito avtorskih, založniških in drugih pravic edicij založbe, ki ste jih prejeli, vključujoč odstranitev teh informacij ali na kakršen koli drug način omogočiti kršitev avtorskih, založniških idr. pravic;
- zagotavljate, da ne boste kompromitirali oz. ogrožali celovitega delovanja naše programske opreme ali sistema. To pomeni, da zagotavljate, da ne boste uporabili nobene naprave, programske opreme ali postopka, ki bi onemogočile ali poizkusile onemogočiti pravilnost delovanja internetne strani www.bird-publisher.com ali katerekoli druge programske opreme ali internetnih strani v lasti založbe Bird Publisher (podjetje: DP d.o.o., Levčeva ulica 13, 1234 Mengeš, Slovenija) ali njenih partnerjev, ki so vam bili posredovani za uporabo edicij založbe Bird Publisher;
-  zagotavljate, da ne boste naredili ničesar proti založbe Bird Publisher  z namenom, da bi preprečili oz. onemogočili ta etična pravila, ki so sestavni del pogodbenih določil, oz. jih naredili za neprimerne za njihov namen in rabo.

Avtorske pravice
Ta internetna stran in vsa vsebina razen na mestih in vsebinah, kjer je to posebno označeno, je v izključni lasti podjetja DP d.o.o., Levčeva ulica 13, 1234 Mengeš, Slovenija. Vsaka zloraba podatkov, slik in drugih podatkov navedenih na tej internetni strani je strogo prepovedana. Prepovedano je tudi kopiranje, distribuiranje ali druga uporaba vseh prej omenjenih podatkov in slik brez predhodnega vedenja in dovoljenja podjetja.

Copyright ©: DP d.o.o., 2008,2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, itn. Vse pravice pridržane.

Izjava o zasebnosti
Ob prvem obisku na naši internetni strani se bodo piškotki shranili na vaš računalnik, katere lahko ročno odstranite ali drugače onemogočite, da bi se avtomatsko shranjevali z nastavitvijo ustreznih nastavitev vaše programske opreme. "Piškotki" so kratke tekstovne datoteke, prek katerih lahko spletišče prepozna večkratne obiskovalce, nam pa omogočijo, da zberemo okrnjene podatke, s katerimi lahko izboljšamo delovanje naše spletne strani. Piškotki se ne naložijo na vaš sistem ali poškodujejo vaših datotek. Če želite popolnoma zaščititi vaše osebne podatke in vašo identiteto, ne vnašajte osebnih podatkov, katere ne želite, da bi bili vidni tudi drugim. V primeru plačil s kreditnimi karticami pa se uporablja posebna zaščitena povezava(SSL), kjer je nepooblaščen vpogled v vaše osebne podatke tretjim osebam povsem onemogočen. Če nočete, da podatke zbiramo prek piškotkov, lahko z enostavnim postopkom, ki ga podpira večina brskalnikov, zavrnete ali sprejmete možnost sprejemanja piškotkov.

 

Uporaba piškotkov na tej spletni strani
Pravna podlaga
Podlaga za sporočilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.
Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.
Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani
Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:
Informacijskega pooblaščenca RS
Mednarodne gospodarske zbornice
1. Nujno potrebni piškotki
Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, varnosti...).
2. Izkustveni piškotki
Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje...). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.
3. Funkcionalni piškotki
Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo...) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.
4. Oglasni ali ciljani piškotki
Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.
Nadzor piškotkov
Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.
Za informacije o zmožnostih posameznih brkljalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.
 
Na spletni strani www.bird-publisher.com se uporabljajo piškotki, ki veljajo v skladu z 157. člen ZEKa-1 med izjeme, pri katerih od uporabnika ni potrebno vnaprej pridobiti soglasja za uporabo:
- Piškotki, s katerimi se zagotavlja pravilen pretok zahtev in informacij med strežniki in končnimi točkami (load balancing).
- Sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd.
- Piškotki za avtentikacijo uporabnika, ki so potrebni, da si spletno mesto uporabnika zapomni, potem, ko se je prijavil v storitev (npr. spletna banka, storitve, kjer se uporabnik vpiše s svojim uporabniškim imenom in geslom …).
- Piškotki, ki so potrebni zaradi varnosti in zavarovanja (npr. zaznavajo napačne vpise in tako preprečujejo zlorabe sistemov za vpisovanje in registracijo).
- Piškotki, ki omogočajo predvajanje multi-medijskih vsebin in so potrebni zato, da se predvaja video ali avdio vsebina na spletnem mestu (t.i. flash cookies, ker je najpogostejša tehnologija za predvajanje Adobe Flash).
- Piškotki za prilagoditev nastavitev uporabnikovim željam, kot so nastavitve jezika ali način razvrščanja rezultatov/vsebine. Uporabnik tako zahtevo nedvomno izrazi z izborom določenega ukaza in brez piškotka tega ni moč izvesti.
 
Pogodba
Pogodba se šteje za sklenjeno, ko opravite plačilo za na tej spletni strani naročeno blago in ko mi sprejmemo vaše plačilo. Z nakupom na spletni strani www.bird-publisher.com vi kot kupec izjavljate:"Prebral sem Pogoje prodaje, Pogosta vprašanja in Etična pravila, ki so objavljena na spletni strani www.bird-publisher.com, in vse to v celoti potrjujem in sprejemam."

Zadnje dodano

Hatha joga (knjiga)

Yogi Ramacharaka Hatha joga (knjiga)

Pot čistosti & Iz srcá (knjiga)

James Allen Pot čistosti & Iz srcá (knjiga)

Bhakti joga - Joga ljubezni in predanosti (knjiga)

Svami Vivekananda Bhakti joga - Joga ljubezni in predanosti (knjiga)

Samozdravljenje (knjiga)

Christian D. Larson Samozdravljenje (knjiga)

Moj učitelj in druge besede, polne navdiha (knjiga)

Svami Vivekananda Moj učitelj in druge besede, polne navdiha (knjiga)

Spoznajte svoje energetsko magnetno polje (knjiga)

William E. Gray Spoznajte svoje energetsko magnetno polje (knjiga)

Vse edicije zadnje dodano

vse modrosti so zapisane v knjigah