Bird Publisher

DP, založništvo, d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš

Prijavi se na novičke:

RSS products

Marko Pogačnik: Moč Zemlje in Kristusova navzočnost - Peti evangelij (e-knjiga)

Moč Zemlje in Kristusova navzočnost - Peti evangelij (e-knjiga)

Človek se približuje usodnemu pragu novega tisočletja. Vznikajo vprašanja o prihodnosti človeštva in bodočnosti Zemlje. Odgovor nanje je odvisen od neznanke: ali bo človek sposoben pravočasno odkriti smisel svojega bitja in hkrati prepoznati svojo vlogo v evoluciji zemeljske celote. Če bi človek v tem trenutku doumel, kaj mu onkraj navajenih stereotipov sporoča Kristusovo izročilo in kaj nam omogočajo zemeljske spremembe, sredi katerih smo se znašli, bi se v obnebju tretjega tisočletja lahko v nas srečala Nebes in Zemlja.

 

Že na začetku našega štetja je Jezus, kasneje imenovan Kristus, opozarjal na usodni pomen zdajšnjega prehoda na novo stopnjo naše evolucije in poskušal s svojimi besedami in dejanji pokazati pot do njegovega temelja. Na žalost so naslednja stoletja njegov nauk uporabila predvsem za gradnjo novega svetovnega verstva. V okvirih nastajajoče religiozne zgradbe je vsaka Jezusova beseda, ki so jo sodobniki ohranili v svojem spominu, zaigrala določeno vlogo, pogosto boleče neuglašeno z njenim prvotnim namenom. Že res, da je Jezusovo izročilo na tak način iz anonimnosti prestopilo v zavest skoraj vsega človeštva. Vendar se je pri tem izgubilo tisto izvirno sporočilo evangelija, namenjeno zdajšnjemu trenutku in prehodu, pred katerim smo se znašli. Imenujemo ga "Peti evangelij".

 

Pri odkrivanju in raziskovanju Petega evangelija je avtor uporabljal različne prijeme, kakršne je spoznal med svojim delom s tankočutnimi razsežnostmi zemlje, narave in pokrajine - kot umetnik se največ posveča negovanju in zdravljenju krajinskega in mestnega prostora.

 

Prelistaj del e-knjige

(Navodila za brskanje po e-knjigi: klik pri desnem robu - naprej, klik pri levem robu - nazaj, klik levo zgoraj na Naslov - kazalo, klik desno zgoraj na aA - pomanjšanje/povečanje črk, klik levo spodaj na naslov poglavja - drsnik, premik po naslovih - na osebnem računalniku zmanjšaj širino okenčka na celotno naslovnico.)

PODROBEN OPIS

  • ISBN: 978-961-6763-19-6
  • E-knjiga: brez DRM zaščite
  • Prenosi: 4x ePUB & 4x AZW3 (Kindle) & 4x MOBI & 4x PDF
10,00€
v košarico v košarico

Zadnje edicije E-knjige v slovenščini Sufizem

Pot svetosti (e-knjiga)

Dasa Kabir Pot svetosti (e-knjiga)

Tkalci duha - sufijska pot duhovne rasti (e-knjiga)

Rumi, Hamza, Khan Tkalci duha - sufijska pot duhovne rasti (e-knjiga)

Čista Ambrozija (e-knjiga)

Khalil Gibran Čista Ambrozija (e-knjiga)

vse modrosti so zapisane v knjigah