Bird Publisher

DP, založništvo, d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš

Prijavi se na novičke:

RSS products

Svami Vivekananda: Jnana joga - Joga znanja in modrosti (knjiga)

Jnana joga - Joga znanja in modrosti (knjiga)
Ta knjiga predstavlja zbirko predavanj na temo jnâna (»džnana«, tudi »džnjana«) joge, ki jih je Svami Vivekananda imel v Angliji in Ameriki. Avtor pravi, da jnâna predstavlja skupaj z jogo (mišljena je râja joga, tudi »radža«), karmo in bhaktijem štiri poti ali joge, na katerih se ljudje seznanijo z meditacijo in kontrolo misli (râja), z delovanjem (karma), z ljubeznijo in predanostjo (bhakti) ter znanjem in modrostjo (jnâna).
 
Jnana joga je pot znanja in modrosti. Temà neznanja se obsije z lučjó védenja. Znanju sta v skladu z jnana jogo lastna vsaj dva aspekta: ogenj in svetloba. V ognju védenja zgorijo vse nečistosti našega razuma, vzporedno s čimer se razsvetlí naše notranje zavedanje. Toda tó samozavedanje se ne pojavi kar samo. Kliče po praksi na področju razločevanja med resničnim in neresničnim, odpovedi željam, tako zemeljskim kot tudi vzvišenim, mojstrstvu nad razumom in čutili ter po močnem hrepenenju po samospoznanju.
 
Jnana joga - joga znanja in modrosti nas uči, da smo sami ustvarjalci svoje usode in da naj za lastne težave ne krivimo drugih ljudi, niti Bogá, temveč raje prevzemimo odgovornost za nastale razmere nase in se iz tegá kaj dobrega naučimo, kajti le tako bomo lahko razmere spremenili in preusmerili tok našega življenja k tistem, kar bi iskreno radi. A svet lahko ljudem v čutnih užitkih izgine, ker ti niso stalni, marveč spremenljivi, medtem ko jnana joga jogiju, ki svoja čutila s pomočjo znanja in modrosti nadzoruje, prinese večni mir.
 
Prav vsi mi si prizadevamo, da bi se skozi ljubosumje in sovraštvo prebili do ljubezni in medsebojnega sodelovanja. Ta čudoviti vodni tok, ki drví proti morju, nosi vse nas s seboj; a čeprav lahko na tem toku nekaj časa kot koščki papirja brezciljno lebdimo, se bomo konec koncev zagotovo stopili z oceanom življenja in blaženosti.
 
»Vse premaga tisti, ki premagal sebe je. Védi to in ne obupaj nikoli, drzni sannyâsin!«
 
(Sannyasinova pesem, iz knjigei)

Prelistaj del knjige

(Navodila za brskanje po knjigi: klik pri desnem robu - naprej, klik pri levem robu - nazaj, klik levo zgoraj na Naslov - kazalo, klik desno zgoraj na aA - pomanjšanje/povečanje črk, klik levo spodaj na naslov poglavja - drsnik, premik po naslovih - na osebnem računalniku zmanjšaj širino okenčka na celotno naslovnico.)

PODROBEN OPIS

  • ISBN: 978-961-279-610-5
  • Leto izida: april, 2016
  • Št. strani: 307
  • Knjiga: tiskana, broširana
28,00€ 27,00€
v košarico v košarico

KLJUČNE BESEDE ...

Jnana joga joga knjiga Svami Vivekananda

Zadnje edicije

Naravno zdravljenje (knjiga)

Yogi Ramacharaka Naravno zdravljenje (knjiga)

Moja metoda - samozdravljenje z avtosugestijo (knjiga)

Émile Coué Moja metoda - samozdravljenje z avtosugestijo (knjiga)

Priročnik za energetsko magnetno zdravljenje (knjiga)

Daniel W. Hull Priročnik za energetsko magnetno zdravljenje (knjiga)

Moje izkušnje s samozdravljenjem (knjiga)

Elizabeth Towne Moje izkušnje s samozdravljenjem (knjiga)

Samozdravljenje (knjiga)

Christian D. Larson Samozdravljenje (knjiga)

Spoznajte svoje energetsko magnetno polje (knjiga)

William E. Gray Spoznajte svoje energetsko magnetno polje (knjiga)

vse modrosti so zapisane v knjigah