Bird Publisher

DP, založništvo, d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš

Prijavi se na novičke:

RSS products

Svami Abhedananda: Samospoznanje (knjiga)

Samospoznanje (knjiga)

V sedanjem obdobju skepticizma in materializma je le malokomu mar za poznavanje svojega resničnega Jaza, ki je božanski in nesmrten. A poznavanje resničnega Jaza je bilo vedno glavna tema vedantske filozofije in religije. Celo v njenih najstarejših zapisih, Upanišadah, ki tvorijo dele vedskih spisov, zasledimo, kako goreče so iskali in povzdigovali samospoznanje oziroma atma džnano . Veliki vidci, omenjeni v Upanišadah, so odkrili in učili, da je poznavanje Jaza temelj vsega znanja, bodisi v znanosti, filozofiji ali religiji. Vsak iskren iskalec znanja, ki si želi intelektualnega, moralnega ali duhovnega razvoja, se mora torej najprej naučiti razlikovati med duhom in materijo, med dušo in telesom, in nato spoznati vsevedni božanski Jaz, ki je večni temelj univerzuma.

 

Samospoznanje prinese duši popolno svobodo. S samospoznanjem pridobimo vse, kar si želimo. Na svetu ni nič višjega, kot je poznavanje resničnega Jaza. Naše trenutno znanje je nepopolno, je le delni izraz vsevedne narave božanskega Jaza. Nepopolnost je posledica omejitev ali nepopolnosti budhija, intelekta, ki odseva božansko modrost. Ko pa so omejitve odstranjene in je intelekt očiščen, prične v človeku sijati resnična in popolna modrost.

 

Svami Abhedananda je bil neposredni učenec Sri Ramakrišne, ki ga je Svami Vivekananda poslal na zahod, da bi vodil Vedanta Society v New Yorku in širil sporočilo Vendate - tematike, o kateri je napisal več knjig. Kasneje je ustanovil Ramakrishna Vedanta Math v Kalkuti in Darjeelingu.

 

Prelistaj del knjige

(Navodila za brskanje po knjigi: klik pri desnem robu - naprej, klik pri levem robu - nazaj, klik levo zgoraj na Naslov - kazalo, klik desno zgoraj na aA - pomanjšanje/povečanje črk, klik levo spodaj na naslov poglavja - drsnik, premik po naslovih - na osebnem računalniku zmanjšaj širino okenčka na celotno naslovnico.)

PODROBEN OPIS

  • ISBN: 978-961-279-263-3
  • Leto izida: 2012
  • Št. strani: 100
  • Knjiga: tiskana, broširana
17,00€ 15,99€
v košarico v košarico

Zadnje edicije

Samozdravljenje (knjiga)

Christian D. Larson Samozdravljenje (knjiga)

Spoznajte svoje energetsko magnetno polje (knjiga)

William E. Gray Spoznajte svoje energetsko magnetno polje (knjiga)

Ravnovesje in moč (knjiga)

Christian D. Larson Ravnovesje in moč (knjiga)

Hatha joga (knjiga)

Yogi Ramacharaka Hatha joga (knjiga)

Pot čistosti & Iz srcá (knjiga)

James Allen Pot čistosti & Iz srcá (knjiga)

Bhakti joga - Joga ljubezni in predanosti (knjiga)

Svami Vivekananda Bhakti joga - Joga ljubezni in predanosti (knjiga)

vse modrosti so zapisane v knjigah